top of page

Salutare, dragă Om

Aici e partea în care eu mă descriu pe mine, ceea ce între noi fie vorba, urăsc să fac. Nu mă pricep să vorbesc despre mine, așa că nu o să fac asta.  În schimb, o să fac ceea ce fac împreună cu studenții mei la cursul de scriere creativă și anume, o să scriu spontan ce-mi vine. Despre mine. Se știe. Hai să fie bine. Am început.

 

Îmi place să scriu, scriu de aproape două decenii, oh my fuckin god. Dar da. Ador să scriu. Când eram mică am ales stiloul la petrecerea de tăierea a moțului. Am scris muuult.

Am publicat până acum două cărți și a treia e în curs.

Am făcut facultatea de sociologie și teatru în Anglia. Acolo am învățat..nu știu exact ce, dar a fost mișto. Glumesc, chiar am învățat. Vodka cu skittles și analiza cantitativă versus calitativă.

Pe vremea aia visam să mă întorc în România și sa rup cu studiile de piață pe care mi le vor cere toate multinaționalele. Nu s-a intamplat. Nu mi-am găsit nici un job, așa  că am decis sa îmi urmez pasiunea, adică teatrul. Am dat la Facultatea de Teatru din Bucureșți la secția de Teatrologie/Istoria teatrului. Am mai făcut încă o facultate în care am citit de-am rupt. Ulterior, am început sa scriu pentru reviste de specialitate cronică de teatru, am participat la cele mai misto si importante festivaluri de teatru și totul a fost superb până  când au trecut cei trei ani și a trebuit sa ma gandesc din nou ce plm fac cu viața mea.

Am continuat cu un master de scriere dramatică la aceeași facultate si acolo a început nebunia. Am început sa scriu piese de teatru și sa castig diferite premii și rezidente, o să mă laud mai jos în acest sens, nu de alta, dar românului îi place brandul. E adidas, boss, ejti nebun la cap. Asa, revenind. Am făcut multe chestii mișto de care sunt  chiar mândră și care cred ca vorbesc mai multe despre mine decat ce as putea spune eu despre mine în după amiaza asta ploioasă în care sincer îmi vine să dorm cuibărită cu pisicile mele decât să scriu. Dar o fac ca altfel iar mă frustrez maxim că procrastinez.

Unde am rămas?

.

Da, la chestii mișto pe care le-am făcut/le fac.

1.

image00030_result (1).webp

Am scris primul meu volum de poezie într-o noapte,  o culegere de de poezii spontane. Spontan la propriu, căci am scris fiecare poezie în cinci minute contracronometru (Cat e ceasul la tine-n suflet, ed Brumar, 2018). Am avut lansarea la Cărturești și poeziile au fost citite apoi la matinalul de la Guerilla de Matei Oprina. Super băiat.

 

2.

Mi-am luat țeapă apoi cu editura, care nu mi-a mai răspuns deloc la telefon/mail  (asta nu e ceva mișto), dar e mișto că eu m-am ambiționat să-mi public următoarea carte singură, ceea ce am și făcut. (Dicționarul fericirii, self published, 2020). Mi-am editat, tipărit și distribuit singură cărțile, lucru care sincer, la inceput m-a frustrat dar apoi, văzând ce reacții primesc de la cititori, mi-am dat seama de un lucru fefe important și anume:  ca nu faima sau recunoașterea socială era importantă pentru mine, ci bucuria pe care o aduceam oamenilor. Ceea ce s-a intamplat și continuă să se întâmple.

 

3.

Da. Cel mai mișto lucru de care sunt cel mai proud. Mi-am deschis contul pe instagram, care s-a transformat într-o comunitate de peste 20 de mii de oameni care ma citesc zilnic de doi ani de zile și de la care primesc mesaje atat de frumoase de suștinere încât imi vine să plâng uneori. For real.

 

4.

Sunt shamanka sub acoperire: Sunt pasionată de spiritualitate și cunoaștere ezoterică. Am făcut cursuri de: meditatie, laughter yoga, psihodramă, dans ecstatic, 5 rhythms, acesss bars, theta healing, vedere intuitivă, bioenergie, yoga, hoponopono, silva, you name it etc. Le mulțumesc pe aceasta cale tuturor m…(indisponibililor emoționali din viața mea) că datorită lor am ajuns super bine pe iubire de sine. Iar ei tot pe sărăkie cu mâncare de la mămica si inima cât furnica.

 

5.

Sunt facilitator terapie theta healing (prima terapie alternativă pe care am incercat-o si care mi-a explodat nivelul de conștiință).

 

6.

Rup cu dansul, fără modestie că oricum n-ajută la nimic./imi place enorm de mult sa dansez, dansez ca hobby de aproape zece ani (am făcut cursuri de balet, irish dance (am participat chiar și la competitii), dans african, contemporan, step, belly, chiar si pole. Asa, să moară dușmanii de oftică. Pe lângă scris, pictură și prăjeală spirituală, dansul este altă pasiune mare de a mea. Pentru ca îmi place atat de mult, țin  și cursuri de dans ecstatic și de 5 rhythms (terapie prin dans).

 

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

image00104_result (1).webp

Ce am mai făcut mișto? Ah da, prin intermediul unei poezii scrise de mine, o tipă s-a împăcat cu iubitul ei. Și altă tipă super faină (te pup, Inia) a intrat într-o trupă de teatru. Nu aceeași poezie:)

 

Am recitat poezii în tramvaiul 21, în cadrul unui eveniment de promovare a poeziei.

Am scris un text în limba engleza care a fost semifinalist la Dorset Fiction Awards (2018): Salut vecine/Hello Neighbour

 

În ultimul an de master, am început sa tin cursuri și ateliere de scriere creativa pentru copii și adolescenti (Fundația Calea Victoriei, Liceul Lazăr din Bucuresti, adolescenți cu care am si scris o piesa de teatru impreună :). Atunci am redescoperit a treia mare pasiune (dupa scris si teatru) și anume: Pedagogia.

 

Am scris cronică de teatru patru ani la rand pentru revista Festivalului de Teatru de la Sibiu (cel mai mare festival de artele spectacolului după Fringe și Avignon “gen”) și unde am văzut cele mai mișto spectactacole de teatru

 

Am câștigat premiul doi la Festivalul Național de Monodrama Bacău cu textul #cum sa fii fericit si singur

Am scris o adaptare radio în engleză după textele lui Shakespeare pt cei de la BBC

Am scris 47 cronici de teatru, 11 piese de teatru, 3 cărți de poezie și am ajutat 3 oameni sa își scrie prima lor carte

Anul acesta mi-am făcut  un program de mentorat 1-1 de dezvoltare a iubirii de sine prin creativitate de 3 luni de zile, cu care am avut niște rezultate super wow (nu dau teaser), dar pe scurt, toate aceste persoane au scăpat de criticul interior și se simt super bine în pielea lor.

Ca și mentor de scriere creativă, am ajutat peste 60 de oameni să își deblocheze potențialul creativ și să descopere ce potențial infinit zace în ei.

Aș putea să zic multe despre mine. Da, sunt dramaturg, critic, poet, sociolog, pictor, coach. Stiu să fac o grămadă de chestii. De exemplu, să dau cu bormașina. Să pictez pereți, mobilă veche, să decorez și să amenajez interioare. Mut mobila în casă în fiecare lună. Revenind. Îmi  plac o groază de chestii. De aia mi-e si greu să-mi pun o etichetă. Nu-mi plac etichetele.

Ca să mă citez, îmi place să spun despre mine că nu sunt nimic spre a putea fi totul.

 

Însă din toate chestiile pe care le fac,  cel mai mult mă împlinește sa lucrez cu oamenii și să-i ajut. E the best feeling ever. Chir dacă uneori îmi vine să le sparg capul și să mă izolez într-un sat pe malul mării. [joke]

Îmi  place enorm de mult să călătoresc (am fost plecată in Bali, Thailanda, Sri Lanka, India). Îmi doresc pe viitor să fac un travel vlog în care să calatoresc prin lume și sa fac documentare pe tematica spirituală. Și pe mâncare, căci sunt food geek.

 

Sunt Scorpion și sunt a naibii de mândră de asta.

Misiunea mea este sa vindec oamenii prin artă si creativitate (muzica, teatru, dans, pictura) și mă bucur că după mulți ani de căutări despre cine pana measunt și ce caut în viața mea, am găsit răspunsul.

 

Dacă ar fi să mă descriu sub forma unei ecuații matematice, aceasta ar fi: creativitate+spiritualitate =LOVE.

 

Traiesc pentru a evolua în primul rand. Și apoi a lăsa ceva mișto în urma mea.

 

Cred într-o pedagogie a creativității. Oricat de clișeic ar suna, îmi doresc să fac lumea asta de plastic mai bună si mai autentică. Si-mi doresc sa ajut oamenii sa isi descopere adevărata esență și sufletul. Vreau sa creez o școală de educație spirituală pentru copii.

Îmi place sa iubesc, sa visez si sa trezesc conștiințe.

Imi place realul, autenticul, nebunia, marea, profunzimea, discuțiile hrănitoare, oamenii curajoși, îmi place să cânt și sa dansez pe stradă, să scriu în locuri aglomerate, să fac baie goală noaptea-n mare, să meditez la soare.

Cred în Dumnezeu, dar nu în religie.

Sunt blândă, dar tăioasă.

Cateodata iubesc prea mult.

Nu cateodata.

Tot timpul.

Și gata.

 

Hai Namaste.

image00032_result (1).webp
image00022_result (1).webp

Instagramul Meu

bottom of page